IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Общество
21:39 | 15 юли 2015
Обновен: 09:07 | 9 юни 2024

Налагат ограничения в движението заради събора в Рожен

Затваря се пътният участък от отклонението за Пампорово до Соколовци

По материала работи: Ставри Таргов
Налагат ограничения в движението заради събора в Рожен

Заради събора на Рожен от 17 до 20 юли се затваря за движение пътният участък от отклонението за Пампорово до Соколовци. Алтернативният маршрут за движение на транзитния трафик е Проглед-Пампорово-Смолян-Соколовци. За този период отпада забраната за движение на коли над 3 и половина тона по пътя Пампорово-Смолян.

От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват в дните на Роженския събор, когато се очаква натоварено движение по пътя Пловдив-Смолян, шофьорите на товарни автомобили да използват обходните маршрути: Пловдив-Кричим-Девин-Стойките-Пампорово-Смолян и Пловдив-Кърджали-Ардино-Смолян.

От Областната дирекция на МВР в Смолян призовават гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт, за да няма задръствания и проблеми с паркирането. И в трите дни на събора от 17 до 19 юли организаторите са осигурили целодневен обществен транспорт. Автобусите за Рожен ще тръгват от автогарите в квартал Устово в Смолян и в Чепеларе. Цената на билета е 2 лева в едната посока. През трите дни се забранява паленето на открит огън в района на връх Рожен, съобщава БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна