IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Общество
18:55 | 17 юли 2015
Обновен: 00:47 | 4 юни 2024

5 свиленградски села на протест заради разбити пътища

Години наред са поставяни искания пред съответните държавни органи

По материала работи: Борис Проданов
5 свиленградски села на протест заради разбити пътища

Пет села в Община Свиленград са готови на протести заради държавата, съобщават от общинската администрация. За това предупреждават кметските наместници на селата Райкова могила, Щит, Димитровче, Сладун и Маточина в жалба до изпълнителния директор на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров. Вече десет години жителите на тези села очакват да бъде направен ремонт на пътя Свиленград - Маточина.

 

Пътят, който е от републиканската пътна мрежа, е с натрошена и разбита настилка и осеян с дупки. Той е труден за пътуване и създава опасност от произшествия и катастрофи. Особено належащо е извършването на ремонт на 5-километровата отсечка Димитровче - Райкова могила.


Години наред са поставяни многократни искания пред съответните държавни органи, но с мотива, че няма финансов ресурс са последвали откази. Последната подобна молба е отправил кметът на общината Георги Манолов към директора на АПИ, който бе в района за откриването на отсечката от АМ „Марица” през юни. Общината няма правомощия да се разпорежда и поддържа републиканските пътища.

 

За сравнение, общинските пътища са рехабилитирани и обновени по различни проекти на общината.

Коментари

Новини Варна