IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:35 | 19 април 2014
Обновен: 13:35 | 24 март 2024

Сняг, дъжд и жертви по пътищата на Велика събота

Сняг, дъжд и жертви по пътищата на Велика събота

По материала работи: Златина Добрева
Сняг, дъжд и жертви по пътищата на Велика събота

Сняг, дъжд и жертви по пътищата белязаха Велика събота тази година. Половин България осъмна под жълт код за опасност от валежи. По високите, а и не чак толкова високите части на страната заваля сняг. На места покривката достига внушителните 50 сантиметра. Във високите части на Пирин планина тя е от 15-20 до 50 см на места, където има силни навявания.


В ниските части на планината вали обилен дъжд. В момента съоръженията в курорта работят и няма да преустановяват дейност и през следващите празнични дни. Времето е облачно и валежите продължават, по високите части в Пирин има мъгла и вали сняг.

20 см сняг има след Сърница до Доспат, на пътя Батак-Доспат. Пътят не е почистван. В района на Кавал тепе има обърнат джип мерцедес, температурата е около 0 градуса.

Четирима младежи загинаха при жестока катастрофа край Сандански. Произшествието стана около 10.00 часа на главен път Е-79 при жп прелез в района на града. Лек автомобил „Пасат", движещ се в посока от София, се завъртял и навлязъл в насрещното платно. Возилото се блъснало в джип „Мицубиши Паджеро", движещ се в посока от Сандански към столицата.

Джипът бил управляван от 45-годишен мъж от санданското село Добри Лаки. Той се блъснал в еластична ограда и се преобърнал извън пътното платно, съобщават от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Вследствие на жестокия удар са загинали пътуващите в лекия автомобил две момчета и две момичета. Двама от загиналите са 26-годишни, един на 28 години и един на 25 години. Загиналите момчета са от Петрич, а момичетата от село Яворница.

Момчетата са братята Димитър и Станислав Тегови от Петрич, а момичетата са техните приятелки - Траянка и Стефка, съобщава Struma.com. Димитър и Траянка стягали сватба в началото на юни и били безкрайно щастливи. Двамата учили заедно в София и повече от две години били приятели. В столицата отишъл и по-малкият брат Станислав. По думите на местните скоро починал баща им и момчетата често се прибирали в родния град, за да не оставят майка си сама за празниците. Затова бързали да се приберат в Петрич.

В село Яворница всички познават Траянка и Стефка като чудесни момичета. Траянка също е студентка в Лесотехническия университет. Трагедия, голяма трагедия, коментират петричани. Вместо сватба, погребения, ужас, коментира съседка на Траянка от село Яворница. Скоро си била на село и с гордост показвала годежния си пръстен от Димитър.

Полицията е категорична, че причина за инцидента е несъобразена скорост, колата на младежите поднесла на мокрия асфалт и се обърнала, така че ги смазала. Състоянието на шофьора в другата кола е стабилно и няма опасност за живота му.

Същевременно стана ясно, че заради валежите съществува реална опасност от преливане на реки и язовири в засегнатите места. Край Казанлък започна контролираното изпускане на язовир Копринка, който е пълен почти на 100% от обема си и има опасност от преливане, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Следят се всички язовири в страната и при необходимост те ще бъдат изпускани.

chernomore.bg

Коментари

Новини Варна