IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
18:18 | 4 юни 2014
Обновен: 08:20 | 19 април 2024

България най-потърпевша при газова криза, обяви Айолов

България най-потърпевша при газова криза, обяви Айолов

По материала работи: Златина Добрева
България най-потърпевша при газова криза, обяви Айолов


България ще е най-потърпевша при евентуална газова криза. Това обяви във Варна зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов, цитиран от БНР. Той уточни, че ако това се случи, има възможност за доставки от Гърция, пише news.bg. По думите на Айолов има договореност Гърция да подава до 3 милиона кубически метра на ден, като цената се уточнява в момента на доставка.
В газовото хранилище в Чирен в момента са нагнетени 310 милиона кубически метра природен газ при капацитет 500. Това ще позволи при евентуална газова криза да черпим по 4,5 милиона кубически метра дневно, което ще ни стигне за два и половина месеца, допълни зам.-министърът.
Във връзка с проекта „Южен поток" Иван Айолов каза, че е убеден, че по време на посещението на експерти от Европейската комисия на 13 юни у нас, българското правителство ще ги убеди, че не нарушаваме европейското законодателство. Според него е опасно заиграването на политиците в тази сфера и подходът трябва да е само експертен.

Коментари

Новини Варна