IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
20:45 | 8 август 2015
Обновен: 12:20 | 22 април 2024

Туристи се загубиха в Рила

Има и деца, търсят ги

По материала работи: Юлиян Атанасов
Туристи се загубиха в Рила

Група туристи се загуби в Рила планина.  Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров съобщи пред БНР, че екип на Планинска спасителна служба-Благоевград издирва туристи, изгубили се в Рила. По непотвърдена официално информация групата е от 5-6 човека, като в нея има и деца. Групата туристи е тръгнала от хижа "Иван Вазов" към Рилския манастир, като най-вероятно хората са се отклонили от пътеката, въпреки че тя е с ясна маркировка.
Сигнал към аварийния телефон на Планинската спасителна служба е подала жена от групата, в чийто състав има и рускоговорящи хора.
По телефона планинските спасители са дали точни указания на туристите, но комуникацията е била затруднена поради често прекъсващия обхват на мобилните оператори. От последната връзка е станало ясно, че хората са съвсем близо до Светата обител. Екип от планински спасители са тръгнали към мястото.
Още един инцидент с турист са регистрирали планинските спасители в Добринище - мъж е счупил крака си по време на изкачване на връх Безбог. Пострадалият е транспортиран до болницата в Разлог.
От Планинската спасителна служба напомнят на любителите на планината да не подценяват опасностите и да не тръгват без водач, ако не познават района.
 

Коментари

Новини Варна