IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
08:42 | 25 юни 2014
Обновен: 08:27 | 19 април 2024

Отмениха бедственото положение в Добрич

Отмениха бедственото положение в Добрич

По материала работи: Златина Добрева
Отмениха бедственото положение в Добрич

Бедственото положение в Добрич е отменено. Продължава работата за ликвидиране на последствията от наводнението, пише darik.
Общината започна дезинфекция на почистените от наноси домове, производствени сгради и дворове. Обработват се с дезинфектанти и големи открити площи и пространства в района на бул. "Русия", междублокови пространства в жилищен квартал „Югоизток" и част от алеите в градския парк.
Веднага след стабилизиране на времето ще започне и обработката на площите срещу комари. За да бъде ефикасна обработката обаче, поне две седмици след това не трябва да има валежи, уточняват от градската управа.
Междувременно от Пожарната служба в Добрич информираха, че най-проблемен за отводняване към момента остава районът около Хуманитарната гимназия. Шахтите по няколко улици в района са пълни с вода и не могат да бъдат отпушени. "Ако шахтите се изпразнят, ще мобилизираме целия наличен състав от областта и ще отводним района за часове", категоричен бе шефът на пожарната главен инспектор Дарин Димитров.
Той информира още, че в последните дни сигналите от граждани за отводняване на жилища рязко са намалели. От началото на бедствието, получените сигнали за помощ и съдействие от Пожарната надхвърлят 1000.

Коментари

Новини Варна