IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:45 | 29 юли 2014
Обновен: 08:49 | 19 април 2024

Орешарски: Нужна е приемственост за проекта за 7-и блок на "Козлодуй"

Орешарски: Нужна е приемственост за проекта за 7-и блок на "Козлодуй"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Орешарски: Нужна е приемственост за проекта за 7-и блок на "Козлодуй"


Кабинетът подкрепя проекта за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е национален проект и по него трябва да има приемственост между правителствата, заяви министър-председателят в оставка Пламен Орешарски на срещата си в Министерския съвет с президента и главен изпълнителен директор на Westinghouse Дани Родерик, съобщи правителствената пресслужба, пише dnes.bg.
Орешарски е отбелязал одобрението си за дейността по проекта досега и е подчертал, че това е предпоставка следващото правителство да го препотвърди. "Убеден съм, че проектът е добър", е добавил той.
"Оценявам подкрепата, която сме получили досега", е заявил Родерик. Той е изразил увереност, че проектът ще бъде дългосрочен актив за България и е изтъкнал ползите от него.
Родерик е отбелязал опасенията си от забавяне на проекта и е изразил желание работата по него да продължи. Според него е важно да се работи по енергийната политика и енергийната сигурност, независимо от политическия цикъл, се посочва в съобщението.

 

Коментари

Новини Варна