IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:53 | 11 август 2014
Обновен: 21:48 | 24 април 2024

Плевнелиев поздрави Ердоган за победата

Плевнелиев поздрави Ердоган за победата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плевнелиев поздрави Ердоган за победата

Президентът Росен Плевнелиев поздрави Реджеп Тайип Ердоган за победата му на президентските избори в Турция. Досегашният премиер на южната ни съседка беше избран за президент по време на първите преки избори за държавен глава, пише dnes.bg.
„Убеден съм, че свободният избор на гражданите е основно демократично право, което ние, държавниците, сме призвани да гарантираме и да отстояваме“, пише в писмото си до Ердоган Плевнелиев.
В него той допълва, че съвременните предизвикателства пред мира и сигурността изискват от двамата президенти още по-близък диалог и съвместни усилия в името на стабилността в региона и в света.
„Надявам се, че сътрудничеството между нашите две държави, както и контактите ни в рамките на НАТО, Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и другите международни и регионални организации, ще продължи да се развива върху основата на добросъседството и взаимното уважение за благополучието на нашите народи“, се казва още в писмото на Плевнелиев.

 

Коментари

Новини Варна