IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:09 | 30 август 2015
Обновен: 20:46 | 14 май 2024

5000 души участваха в 120-ото юбилейно изкачване на Черни връх

270 отличия и награди раздаде Българският туристически съюз на планинари

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

270 отличия и награди раздаде Българският туристически съюз на планинари, покорили 10-те най-високи планински върха на България. През миналата година те са били 100, каза за "Хоризонт" изпълнителният секретар на Съюза Венцислав Удев. Днес се състоя 120-ото юбилейно изкачване на Черни връх по призива на Алеко Константинов, като на върха се изкачиха около 5 000 организирани туристи, столичани и гости на София.

По тази причина пътеките към Витоша тази сутрин бяха по-оживени от всякога. Участници в изкачването бяха поели маршрути според силите и възможностите си. За част от тях да бъдеш планинар означава да уважаваш природата, да се съобразяваш с нея и да я обичаш.

За някои ходенето в планината е ежедневие, а други не пропускат почивните дни. Млади и възрастни се опитват да запалят с това занимание и децата.

Организаторите увериха, че след изкачването всички отпадъци са събрани в контейнерите за смет и планината ще бъде чиста, съобщи БНР.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна