IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:06 | 3 ноември 2015
Обновен: 05:17 | 3 май 2024

Умна каска ни показва света през очите на животните

Усещането е забележително реалистично

По материала работи: Юлиян Атанасов
Умна каска ни показва света през очите на животните

Арт инсталация, разположена в гора във Великобритания, дава възможност на природолюбителите да видят света през очите на различни видове животни, обитаващи местността, пише "Новинар". Футуристичният проект, наречен „През очите на животно“, е дело на базирано в Лондон дизайнерско студио и съчетава истинската природа с виртуална реалност. Посетителите трябва да носят на главата си черен високотехнологичен шлем, който по време на разходката в гората ги среща с различни животни и им показва как изглежда околността през техните очи. Любопитните могат да надникнат в света не само на едрите животни, но и на насекомите, като звукови ефекти и вибрации засилват усещанията.

 

Така например може да се придобие представа какво е да си насекомо, а край теб да лети пеперуда или да диша по-голямо животно. Според хора, които вече са опитали инсталацията, усещането е забележително реалистично, а човек се чувства сякаш се намира напълно друг свят. За момента инсталацията е била демонстрирана само по време на технологични панаири, а авторите й търсят спонсори, за да я превърнат в постоянно събитие.

 

Коментари

Новини Варна