Варна 16°
fallback
Общество
18:42 | 28 април 2016
Обновен: 08:08 | 18 май 2024

Бежанските центрове в София са почти празни

827 бежанци приютени в София

По материала работи: Слав Велев

 От 2030 места на територията на столицата само 827 са заети, обясни председателят на ресорната агенция Петя Първанова по време на заседание на Столичния общински съвет. По думите й са запълнени само 22% от 5130 места за настаняване в страната.

Агенцията има три центъра в София - в „Овча купел“, „Военна рампа“ и във „Враждебна“. Последният към момента не работи, защото е празен.

„Нямаме проблем нито с изхранването, нито с настаняването“, категорична бе Първанова.

Тя обясни, че затварянето на балканския маршрут за мигрантите не е увеличил бежанския поток и няма наплив на лица, търсещи закрила.

Първанова припомни, че при настаняване в центровете чужденците се интервюират и се снемат пръстовите им отпечатъци. Цялата информация за тях се записва в системата на МВР.

Относно разширяване на видеосистемата в София столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща до края на юли да има нови 160 камери на възлови кръстовища в центъра на града. Предвижда се още допълнително видеонаблюдение да се изгради в 47 училища и детски градини, площадки и паркове и пешеходните зони. Камери ще се поставят и в 5 столични квартала - „Горна баня“, „Драгалевци“, „Симеоново“, „Владая“, „Димитър Миленков“.

trud.bg

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback