IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
09:59 | 9 август 2016
Обновен: 09:45 | 15 април 2024

Деца пестиха от джобни, за да заредят хладилника за бедни

Малчуганите купили варива, консерви, колбаси, олио, безалкохолни напитки, хляб и лакомства

По материала работи: Пламен Янков
Деца пестиха от джобни, за да заредят хладилника за бедни

Ученици пестиха от джобните си, за да заредят с хранителни продукти хладилника за бедни в Девин. Децата, които са от родопския град и близкото село Грохотно, купили варива, консерви, колбаси, олио, безалкохолни напитки, хляб, лакомства и други и ги оставили в хладилника, който се намира в непосредствена близост до полицейското управление в Девин.

 

Идеята на малчуганите дошла, след участието им в екологична инициатива, която се провела миналата седмица в града на термалните води. „Решиха всяко дете да събере някаква сума, за да се зареди хладилника и за да могат хората в нужда да бъдат подпомогнати. Това е една абсолютна достойна постъпка на младите хора и висока проява на гражданско съзнание", коментира кметицата на Грохотно Фани Василева.

 

Идеята е била подкрепена и от родителите на децата, които помогнали в събирането на средства за благотворителната инициатива.

 

dariknews.bg

 

Коментари

Новини Варна