IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
08:14 | 21 август 2016
Обновен: 21:41 | 17 март 2024

Красен Кралев: Българската атлетика се върна на световната сцена

Медалът на Мирела е най-големият успех, но адмирации заслужават също Тихомир Иванов и Ивет Лалова, отбеляза спортният ни министър

По материала работи: Слав Велев
Красен Кралев: Българската атлетика се върна на световната сцена

Министърът на спорта Красен Кралев изрази радостта си от сребърния медал на Мирела Демирева в скока на височина на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Той заяви, че скромността и трудолюбието й трябва да бъдат за пример за всички родни спортисти.
 

"Поклон за Мирела Демирева, която нито в един момент не трепна. След като скочи 194 см от първи опит, бях сигурен, че влиза в зоната на медалите. Не знаехме в какво състояние ще е Бланка Влашич. Важното е, че Мирела се справи чудесно. Тя е много скромно и обрано момиче и се радвам, че трудът й даде резултат", коментира Кралев пред БНТ.
 

"Мирела показа как трябва да се бориш и да даваш максимума от възможностите си. Тихомир Иванов и Ивет Лалова също се представиха достойно. Доволен съм, че българската атлетика се върна на световната сцена", каза още министърът.


Още по темата:

Росен Плевнелиев: Гордеем се с Мирела, тя постигна голям успех за България пред целия свят!

Сребро за България в скока на височина в Рио
 

Мирела Демирева: Докрай се борих за златото!

Коментари

Новини Варна