IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
19:48 | 29 август 2016
Обновен: 00:14 | 12 март 2024

500-600 дка сухи треви и храсти горяха над с. Бараково

В гасенето на огъня участваха над 40 служители от седем териториални поделения на Югозападното държавно предприятие, доброволци и служители на горските стопанства в региона

По материала работи: Борис Проданов
500-600 дка сухи треви и храсти горяха над с. Бараково

Близо четири часа пожарникари от Кюстендил, Благоевград, Дупница и Рила гасиха пожар край кочериновското село Бараково. Огънят се прехвърли и в съседната благоевградска област, при с. Дъбрава. В гасенето на огъня участваха над 40 служители от седем териториални поделения на Югозападното държавно предприятие, доброволци и служители на горските стопанства в региона.


Около 500 - 600 дка сухи треви са зесегнати от пожара, който възникнал към 15.00 часа днес. Горяха изоставени лозя, но обстановката беше усложнена заради силния вятър.


Към 19.00 часа огънят беше овладян от три страни. Все още гори край кочериновското с. Пороминово, но няма опасност пожарът да се разрасне, казаха от противопожарната служба в Кюстендил. До пълното му потушаване ще има дежурни на мястото, казаха от противопожарната служба.


В началото на месеца подобен пожар, възникнал в Бараково, доведе до евакуация на жители на съседното благоевградско село Рилци. За този пожар беше установено, че причината е човешка небрежност. Предполага се, че днешния пожар е възникнал заради неизгасена цигара.


БТА

 

Още по темата: Нов голям пожар гасят в Благоевградско

Коментари

Новини Варна