IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:10 | 11 септември 2016
Обновен: 11:37 | 19 април 2024

Пожар в бивш тютюнев склад Дупница

Пламъците са угасени за около час

По материала работи: Ставри Таргов
Пожар в бивш тютюнев склад Дупница


Бивш тютюнев склад горя в Дупница. Сигналът е подаден в събота вечер, съобщиха от полицията. Пламналото помещение е т.нар. "бункер" за тютюн - на последния етаж на сградата, която се намира на изхода на града за Самоков. Пожарът е загасен за около час, уточни говорителят на областната дирекция на полицията Катя Табачка.

 

Два екипа огнеборци са изпратени веднага, тъй като Районната противопожарна служба е точно срещу тютюневите складове. Няма нанесени сериозни материални щети. Складове са собственост на "Дупница-табак” АД и не се използват от години.

 

В помещението обаче имало стар тютюн и поточна линия за преработка на тютюневите листа. Предполага се, че двама души са били в склада, пуснали са машината да режат от изостаналия от години тютюн, който се е запалил от искрите - това обаче ще бъде установено при образуваното досъдебно производство - ще бъде разпитана охраната на обекта - това ще направят полицията и прокуратурата, каза началникът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светлин Георгиев.

БНР

Още по темата   Горя детска площадка във Варна

Коментари

Новини Варна