IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:08 | 3 ноември 2016
Обновен: 12:57 | 18 май 2024

Прокуратурата подхваща пловдивския онкологичен диспансер

По материала работи: Борис Проданов
Прокуратурата подхваща пловдивския онкологичен диспансер

Районна прокуратура Пловдив се самосезира от медийно разследване за незаконни медицински практики в Комплексния онкологичен център в Пловдив и разпореди незабавна проверка, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


Проверката е по чл. 134 ал.1 от Наказателния кодекс- причиняване на тежка или средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. В разследването са изложени пет случая, в които става дума за сгрешени диагнози и ненужни операции на пациенти. В най-кратки срокове ще бъдат изискани от прокуратурата данните от медицинския одит, извършен от Министерството на здравеопазването, всички материали от излъчени телевизионни предавания и публикации в медии за пострадали лица, както и други действия, които имат за цел събиране на възможния обем от данни.

 

Вижте още: Пушенето и пиенето са причина за туморите в устната кухина

Коментари

Новини Варна