IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:32 | 4 февруари 2017
Обновен: 17:32 | 25 април 2024

Ръст на туристите в Банско заради Световната купа по сноуборд

В състезанията участват над 200 спортисти от различни държави

По материала работи: Пламен Янков
Ръст на туристите в Банско заради Световната купа по сноуборд

В Банско беше даден старт на Световната купа по сноуборд за мъже и жени, информира БНТ. В състезанията участват над 200 спортисти от различни държави. Според организаторите, над 10 хиляди души ще бъдат на "Бъндеришка поляна", за да гледат безплатно най-добрите в сноуборда. Заради Световната купа легловата база в курортния град е заета на 80%.

 

Между 5 и 7% е увеличението на туристите тази година в хотелските комплекси в Банско. Според туристическия бранш, това се дължи най вече на хубавата снежна покривка, която е паднала от началото на сезона.

 

По-високи с около 3 процента са и цените на услугите, които се предлагат. Увеличението се дължи на поскъпването на хранителните продукти и синьото гориво, с което се отопляват хотелските комплекси в курортния град. Поскъпването обаче, не се отразява на броя на желаещите да посетят Банско.


Най-много в курорта тази година са чуждестранните туристите от Израел и Турция, които предпочитат 7-дневни пакети. От общината в Банско казаха, че в последните години, заради големите състезания планинският град се нарежда наравно с останалите световни зимни дестинации.

 

Четете още Голямо браво! Радослав Янков спечели Световната купа в Банско

Сани Жекова застава на старта на Световната купа по сноуборд в Банско

Коментари

Новини Варна