IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:59 | 8 февруари 2017
Обновен: 01:56 | 22 март 2024

Надписвани ли са сметките за ток?

Какво установиха проверките?

По материала работи: Пламен Янков
Надписвани ли са сметките за ток?

Не са установени надписвания на сметки при проверките на ЕРП-тата, съобщи зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков, цитиран от агенция „Фокус“ и nova.bg.

 

Делисивков припомни, че съвместни екипи на министерството и на Комисията за енергийно и водно регулиране започнаха проверки в трите електроразпределителни дружества заради рекордното потребление на ток.

 

„Бяха проверени над 150 произволно избрани електромера на битови клиенти на трите дружества“, уточни той.

 

По думите му не е установено надписване на количествата електроенергия и са установени само няколко повредени електромера и няколко, при които е имало разминаване при превключването от нощна на дневна тарифа в рамките на 20 минути.

 

„Навсякъде е спазен нормативно определеният срок от 31 дни за отчитане“, допълни още зам.–министър Делисивков. 

 

Във връзка с проверките на „Топлофикация София“ той уточни, че Министерството на енергетиката може да направи проверка на техническото състояние в топлофикационните дружества, а контролът относно ценовата политика е в правомощията на Комисията за енергийно и водно регулиране.

 

„Очакваме отговора на „Топлофикация“ какво е предизвикало прекъсването и авариите, какъв е броят на засегнатите и какви мерки се прилагат, за да бъдат отстранени. Това, което е в нашите правомощия, ще го направим“, посочи той. 

 

Четете още България възстановява износа на електроенергия

Коментари

Новини Варна