IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
09:03 | 2 март 2017
Обновен: 19:10 | 16 април 2024

Нова мода: Паркираш неправилно, шарят колата със спрей

Вдигането на чистачките явно не върши вече работа

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Facebook

Софиянци наказват неправилно паркирали шофьори, като шарят с графити и надписи колите им. От началото на месеца редица автомобили осъмнаха с графити из кварталите. За да се отърват от срамния надпис, собствениците ще трябва да се бръкнат с над 1000 лева за пребоядисване, пише "Монитор", цитиран от dnes.bg.

 

До саморазправата хората прибягват, защото институциите са абдикирали от задълженията си и хората сами се опитват да въдворят ред. За целта гражданите се въоръжават със спрейове, с които изписват "Махни колата". За това алармираха бдителни граждани във Facebook.

 

Под снимка с наказана кола хората масово изказват неодобрението от своеволието. "Не е това начинът, но вече ставаме роби на тези автомобили. Всеки комплексар си купува трошка без значение дали му трябва или не и всички трябва да понасяме това. Жалко че няма институции, които да заместят спрея", е написал Костадинов. Според Михалев пък всички "тревни и тротоарни площи станаха паркоместа и аз да съм пешеходец - ще го направя, писна ми колите да са на тротоара, а аз да вървя по пътя или в някоя кал...".

 

Столичани регулярно се организират при акции по масово вдигане на чистачките на неправилно паркирали автомобили. При тази форма на протест няма материални щети, а шофьорите веднага забелязват отправената по този начин забележка.

 

Преди време пък будни столичани проведоха акция "Паркирал си като идиот", като лепяха и стикери "Аз искам да бъда инвалид", "Извинете ме, че съм простак", "Аз съм идиот". Във форумите непримиримите граждани обсъждат, че не трябва да нанасят поражения върху автомобилите на наглите шофьори и затова е по-добре лепенките да се поставят на прозорците на автомобилите.

 

В централната част на София пък се води истинска битка за тротоарите и местата извън платената синя зона. Собствениците на гаражи превземат тротоарите пред тях с падащи антипаркинг стълбчета.

 

Вижте още Ограничиха неправилното паркиране край площадка във Варна

Инвалидно място се „появи“ в калта на ул. „Брегалница“ (Снимки)

Богаташ не спира да паркира на мястото на кмета

Поредното нагло паркиране във Варна

Така си паркираме „по варненски“ (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна