IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:23 | 9 октомври 2017
Обновен: 15:29 | 4 май 2024

Ангелкова: Не виждам причина да подавам оставка

Фактите за сектора доказват, че сме на прав път, категорична е тя

По материала работи: Слав Велев
Ангелкова: Не виждам причина да подавам оставка

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред журналисти, че не вижда причина да подава оставка, каквато й поискаха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Министърът каза, че недоволството от политиката в туристическия сектор, изразено от организацията, представлява мнението само на част от браншовите сдружения, и допълни, че изразяването на несъгласие с политиките на ведомството е право на организацията.

В националния регистър има над 300 сдружения, три са регистрираните организации, свързани с туроператорска и турагентска дейност, а регистрираните туроператори и турагенти са над 3000, каза министърът и допълни, че в АБТТА членуват - 80 - 90, така е и в БАТА и в Националното сдружение "Туризъм".

Фактите за сектора доказват, че сме на прав път, със сигурност има още какво да се желае, защото Министерството съществува от три години, а проблемите в бранша са трупани от години,  категорична беше Ангелкова.

Сред положителните аргументи в подкрепа на политиката в туризма тя открои, че за периода януари - август общият брой на чуждестранни туристи, посетили места за настаняване с над десет легла в България, е над 6,5 млн. Ангелкова изтъкна, че са използвани данни на НСИ. Тя направи коментара си преди заседанието на Националния съвет по туризъм.

 

БТА

Четете още:  

Коментари

Новини Варна