IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:48 | 30 ноември 2014
Обновен: 14:47 | 19 април 2024

Засега всичко клони към разваляне на коалицията!

Емил Димитров-Ревизоро за отношенията на ПФ и ГЕРБ

По материала работи: Лиляна Трънкова
Засега всичко клони към разваляне на коалицията!

Много вероятно е Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си от коалиционния кабинет на Бойко Борисов заради назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град заради принадлежността на двамата към Народна партия „Свобода и достойнство” на лидера Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Това намекна депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров, известен като Ревизоро, пред bTV.
„Засега всичко клони към разваляне на коалицията, защото сме дали гласовете си за програма и да няма ръководни постове на партията на Корман Исмаилов. Договорката беше членове на НПСД да не отиват на висши постове, защото това дразни. Ако беше на ниските етажи, както и да е, но това е знаково”, смята Емил Димитров.
Според него Бойко Борисов предизвиква Патриотичния фронт нарочно – „не може две седмици да говориш за зам.-министъра и накрая да назначиш областния управител”.
„Минусът за Борисов е, че ще трябва да се ожени за ДПС или за ББЦ, а ние не му искаме нищо освен изпълнение на програма, която е част и от неговата програма”, предупреди депутатът от ПФ.
Той прогнозира, че коалицията на Патриотите няма да се разпадне заради различните възгледи на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за подкрепата им за ГЕРБ.
Слави Бинев има много качества – това заяви още Емил Димитров в коментар на избора на колегата му от парламентарната група за председател на Комисията по култура и медии в 43-тото Народно събрание. Това назначение предизвика недоволство в културните среди в България.
„Там са 110 млн. лв. бюджет, разпределяш го за три дни и после са банкети и ръкостискания”, коментира Димитров и изрази мнение, че самият той би бил много по-подходящ за поста, защото е работил в Министерството на културата и е „помагал”.
Той подчерта, че назначението е политическо, и напомни, че за назначения в комисиите за ДАНС и икономика, които според него са по-важни ресори, не е имало такова недоволство.

По публикацията работи: Елка Василева

Коментари

Новини Варна