IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
18:01 | 1 май 2018
Обновен: 12:22 | 25 април 2024

ВМРО: Да купуваме родни стоки, не на двойните стандарти!

От партията искат да бъде защитено българското производство

По материала работи: Борис Проданов
ВМРО: Да купуваме родни стоки, не на двойните стандарти!

Да купуваме български стоки, за да преборим двойните стандарти и да защитим българското производство, призовават в позиция от ВМРО.

Така ще бъде направена стъпка към откриване на повече работни места в България. Това ще донесе и ръст на икономиката, ще плащаме повече ДДС тук в страната си, а не пари, които ще изтичат от държавата през трети фирми.

Така ще можем да разработим българските марки и ще направим крачка към преодоляване на демографския дисбаланс, заявяват от партията по повод скандала с двойните стандарти при храните в ЕС.

В позицията се припомня, че България е известна със своята култура в областта не само на хранителната промишленост.

Плащайки за стока, произведена тук - в България, с български продукти, всички ние внасяме пари в държавния бюджет, който в крайна сметка "плаща" за допълнителните социални, културни и всякакви други обществени дейности на държавата. Това е бюджетът, от който се плащат парите за здравеопазване, сигурност и отбрана, посочват от ВМРО.

От партията смятат да предприемат законодателна инициатива за подкрепа на българските производители.

"Да направим своя еврореалистичен избор, без да се самозалъгваме, че мегапроизводителите в световен мащаб ще променят политиката си и това даже няма да се отрази на цените", пишат те в позицията си.

 

dnes.bg
 

Прочети още: Пробутват ни по-постни храни, които са и по-скъпи

Коментари

Новини Варна