IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:43 | 2 декември 2020
Обновен: 21:34 | 15 април 2024

Отмениха синята зона в Сандански и Петрич

Облекчението за бизнеса е до края на годината заради пандемията

По материала работи: Ставри Таргов
Отмениха синята зона в Сандански и Петрич

Няколко общини в Благоевградска област върнаха облекченията за бизнеса и хората от времето на първия локдаун. На повечето места са отменени коледни и новогодишни концерти и други мероприятия.

До края на годината синята зона за платено паркиране е отменена в Сандански и Петрич. Бизнесът в двете общини, както и в областния център Благоевград, е освободен от наемите на общински помещения и тротоарно право.

Такси няма да плащат и търговците на зеленчуковите борси и пазари.

В Петрич ползвателите на общински жилища са освободени от месечен наем за декември и януари, в Благоевград те са намалени наполовина.

Заради затварянето на заведения и търговски центрове, наемателите на традиционните коледни къщички в центъра на Благоевград са се отказали от договорите с общината, тъй като прогнозират изключително ниски обороти след 21 декември, когато ще бъдат преразгледани действащите към момента ограничителни мерки.

Без масови събирания в градовете от областта ще бъдат запалени светлините на коледните елхи, а от община Разлог съобщиха, че са отменили и кукерския празник на Нова година, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна