IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избори 2021
11:15 | 8 февруари 2021
Обновен: 12:40 | 27 март 2024

Започна регистрацията на партии и коалиции за изборите

Първи внесоха документите си от "Демократична България"

По материала работи: Ставри Таргов
Започна регистрацията на партии и коалиции за изборите

В Централната избирателна комисия започна приемането на документи за регистрация на партиите и коалициите за участие на парламентарните избори на 4 април. Първи внесоха документите си от "Демократична България".

Приемът на документи ще продължи до 17 часа на 17-и февруари.

В изборите за народни представители могат да участват партии и коалиции, регистрирани в ЦИК. Всяка партия може да се яви самостоятелно или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част само от една коалиция.

При подаването на документите трябва да е внесен депозит от 2500 лева по банкова сметка в БНБ. В заявлението за регистрация на партия се посочва пълното или съкратеното наименование според съдебната ѝ регистрация и се заявява наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината.

За коалициите се посочва пълното или съкратено наименование на коалицията според решението за образуването й. Представя се списък с имена, единният граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция.

Всеки избирател може да участва само в един списък.

Отказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния административен съд, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна