IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:45 | 5 юни 2021
Обновен: 13:02 | 26 април 2024

ЦИК дава 6,5 млн. лв. за машини за гласуване, доставчикът иска 15 млн. лв.

Започват преговори

По материала работи: Ставри Таргов
ЦИК дава 6,5 млн. лв. за машини за гласуване, доставчикът иска 15 млн. лв.

Централната избирателна комисия ще покани на официални преговори фирмата "Сиела Норма", с която ще се договаря доставката на хиляда и 500 допълнителни машини за гласуване за изборите на 11-и юли.

Освен машините поръчката включва логистика по доставката със самолет, техническото обслужване по време на частичните и парламентарните избори, модификацията на софтуера и окомплектоването на всички 11 хиляди и 100 машини със флаш памети, смарт карти и хартиени ролки.

Вчера управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров информира ЦИК, че обявената цена от 6 милиона и 500 хиляди лева е непостижима, а по сметки на фирмата са необходими около 15 милиона лева.

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира, че определената цена за предишната доставка на 9 600 машини е била 42 милиона лева, но след преговори тя е намалена на 36 милиона.

"Надяваме се сега да проведат преговори и да се вместят в тези 6 милиона и половина, които ние сме определили", каза още Матева.

От своя страна Веселин Тодоров каза, че ще има преговори с фирмата производител, но не бива да се очаква, че цената ще бъде много под 15 милиона, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна