IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
11:45 | 11 август 2021
Обновен: 16:23 | 19 април 2024

ИТН обвини партиите на протеста в липса на парламентаризъм

Представителите на партията отказаха да отговарят на въпроси на журналисти

По материала работи: Ставри Таргов
ИТН обвини партиите на протеста в липса на парламентаризъм

От „Има такъв народ“ отправиха критики към партиите, с които водиха преговори в търсене на подкрепа за съставяне на правителство. Зам.-председателят на парламентарната група на ИТН Виктория Василева направи изявление в кулоарите на парламента, в което обвини „Демократична България“ , „Изправи се БГ!, Ние идваме!“ и БСП, както и представители на тези формации в лицемерие, липса на парламентаризъм и амбиции за постове:

„Парламентаризмът се изразява в това те да говорят едно с ръководството на парламентарната ни група, друго – пред медиите, и трето – пред групите си. През цялото време очакваха този разговор – другия, кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха, това ги доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с „Има такъв народ“.

„И накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, време е някой да изхвърли боклука“, призова в заключение Виктория Василева.
Представителите на партията отказаха да отговарят на въпроси на журналисти.

Изявлението идва, след като по-рано и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, и „Демократична България“ обявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН.
БСП пък обвързаха подкрепата си с оттегляне на кандидата за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

Впоследствие номинираният премиер Пламен Николов оттегли кандидатурата си за поста, припомня БНР.

Коментари

Новини Варна