IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:30 | 29 август 2021
Обновен: 03:00 | 29 април 2024

Бивш царски депутат "нахрани" Слави и Зуека

Опростачиха нацията

По материала работи: Ставри Таргов
Бивш царски депутат "нахрани" Слави и Зуека

Бившият царски депутат Борислав Цеков нападна Зуека и Слави Трифонов в социалните мрежи. Обвини ги, че с дивите си чалгии са опростачили нацията и са героизирали мутрите.

"Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят широк. Отишъл да живее и да изучава поколението си в чужбина, без намерение да се връща. Но казва, че щял да продължи да гласува", сподели във Facebook настоящият председател на Института за модерна политика.

"Та се замислих, че когато Зуека пееше със Слави дивите чалги в средата на 90-те, които опростачиха нацията, героизираха мутренския начин на живот, чиито токсични плодове берем днес, аз бях изправен пред алтернативата да напусна България и да заживея в САЩ (престижен университет, елитна работа и пр.).

Но избрах да остана в Родината, да градя живот и кариера тук и да допринасям според силите си за бъдещето на България, а не за американското бъдеще. С всичките трудности, понякога усещане за отчаяние и безперспективност. Но тук - в България. Не избягах.

Та, от тази позиция се питам - откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с чужда държава, искат да определят бъдещето на нашата?!", коментира Цеков, който е доктор по конституционно право, университетски преподавател и политик.

"В чужбина има основание и логика да се гласува само за президент, защото държавният глава е обединител на нацията и на всички българи, независимо къде са по света.

Но парламент (а оттам и правителство) и местни органи на властта (както е сега) трябва да се избират само от българите в България, както е в повечето държави по света", настоява Борислав Цеков.

Коментари

Новини Варна