IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
09:15 | 30 август 2021
Обновен: 03:20 | 23 април 2024

Мандатът пред провал, а Кирил Петков пред нов мандат. Какъв ще е той?

Задочният спор между него и "Има такъв народ" продължава

По материала работи: Ставри Таргов
Мандатът пред провал, а Кирил Петков пред нов мандат. Какъв ще е той?

Задочният спор между "Има такъв народ" и Кирил Петков продължава. В социалните мрежи Тошко Йорданов намекна, че служебният министър на икономиката е "излъгал малко" в обясненията си за срещата му с лидера на партията Слави Трифонов.

"Да поизлъжем малко, ама мъничко.. ей, така ... да не е без хич...", се посочва в съобщението на Йорданов.

Петков заяви пред Bulgaria ON AIR, че няма да коментира повече тази тема. И отново потвърди, че член на ИТН го е поканил на среща с Тошко Йорданов.

"На следващата среща Тошко Йорданов дойде в офиса на Асен Василев и в края на разговора беше казано, че би се радвал ние да продължим като министри, както и, че иска да се срещна със Слави Трифонов. А Слави Трифонов ме повика в неговия кабинет и бях поканен да бъда министър.

След това имаше и срещи с Николай Василев, където видяхме, че имаме разлика в мисленето относно финансите в държавата и икономическата стратегия", коментира той.

"Той ни избра. Никой не е гласувал за нас в това служебно правителство. Бяхме сложили общата рамка, едновременно с това ни даде пълната свобода да изпълним тази рамка. Аз имам голям респект. И ако решим, че това е най-добрият вариант за нас занапред, сигурно бих се съгласил, да", уточни икономическият министър.

Петков защити и действията си в Българската банка за развитие. С налагането на таван на кредитите са спрени 850 заеми със среден размер 50 милиона.

"Като сложихме 5 милиона лимит се оказа, че е имало голяма група от кредити, при които вече е бил започнал процесът, но не е бил завършен. Ако ние не сме били влезли в контрола на банката, голяма част от тези кредити щяха да бъдат одобрени и сега щяхме да говорим за още по-голям брой огромни кредити", посочи министърът на икономиката.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна