IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:00 | 6 октомври 2021
Обновен: 16:34 | 19 април 2024

ДБ подкрепи официално кандидатурата на Лозан Панов

Той е издигнат от инициативен комитет

По материала работи: Ставри Таргов
ДБ подкрепи официално кандидатурата на Лозан Панов

Партиите в „Демократична България“ подкрепят Лозан Панов за президент и Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент, съобщиха от обединението. Подобна подкрепа се очакваше, но чак днес беше официално обявена.

Кандидатурата на Панов беше издигната от инициативен комитет по предложение на „Правосъдие за всеки“. Преди това в интервю пред bTV председателят на Върховния касационен съд обяви (ВКС), че не иска да е партийна кандидатура.

„С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов. Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като естествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури…

Със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове“, обявиха от ДБ, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна