IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
14:20 | 28 февруари 2022
Обновен: 16:55 | 19 април 2024

Новият министър на отбраната е проф. Тодор Тагарев

Той е военен експерт

По материала работи: Ставри Таргов
Новият министър на отбраната е проф. Тодор Тагарев

Проф. Тодор Тагарев ще е новият министър на отбраната, научи "24 часа" от източник с висока степен на достоврност от управляващата коалиция.
Както писахме по-рано, той бе единият от вариантите, другият бе Велизар Шаламанов.

Преди заседанието на правителството премиерът Кирил Петков съобщи, че иска оставката на досегашния министър Стефан Янев и че името на приемника му ще стане ясно следобед.

Тагарев е военен експерт, дългогодишен служител в системата на българската отбрана. През 2013 г. е министър на отбраната в състава на служебното правителство на Марин Райков. И Тагарев е завършил Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика.

През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ. И той е работил в НАТО.

От 2005 до 2008 г. Тагарев е бил член на Борда за изследвания и технологии на НАТО и национален представител в неговия панел „Системни анализи и проучвания“.

Коментари

Новини Варна