IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
09:15 | 20 март 2022
Обновен: 13:23 | 25 април 2024

От МВР с уточнения за ареста на Борисов

За улесняване на прокуратурата постановленията ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г.

По материала работи: Ставри Таргов
От МВР с уточнения за ареста на Борисов

От Министерството на вътрешните работи оповестиха "уточняваща информация във връзка с операцията на ГДНП на 17 март". Тогава бяха задържани експремиерът Бойко Борисов, бившият министър на финансите Владислав Горанов и бившият шеф на Пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова.

"Във връзка с разпространените от прокуратурата описи по досъдебното производство, по което три лица бяха задържани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, уточняваме, че от публикацията липсва придружителното писмо, с което те са били официално изпратени от ГДНП в СГП", посочват от МВР.

В придружителното писмо е посочено, че освен материалите по досъдебното производство по чл. 161 ал. 2 от НПК, са изпратени и материали по чл. 219 ал. 1 от НПК, който гласи: Чл. 219. (1) Когато се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер и не са налице някои от основанията за прекратяване на наказателното производство, разследващият орган докладва на прокурора и привлича лицето като обвиняем със съставяне на съответно постановление.

Това е причината проектите на постановленията по чл. 219 ал. 1 да не фигурират в описите, разпространени от прокуратурата, тъй като те са описани в придружителното писмо. За улесняване на прокуратурата въпросните постановления ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г.


По-рано в събота в своята страница във Facebook от Прокуратурата публикуваха официалните описи на постъпилите от ГДНП четири тома с материали по досъдебно производство спрямо трите политически лица.
 
"Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем", попитаха от обвинението.

Коментари

Новини Варна