IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:40 | 25 април 2022
Обновен: 00:19 | 5 май 2024

Президент и премиер поздравиха Макрон за изборната победа

Държавният глава го направи с поздравителен адрес, министър-председателят - със съобщение в социална мрежа

По материала работи: Ставри Таргов
Президент и премиер поздравиха Макрон за изборната победа

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република.

В поздравителния си адрес Румен Радев посочва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в момент, когато Европа и светът са изправени пред нови предизвикателства.

"България високо цени традиционно добрите отношения на приятелство и сътрудничество с Френската република, основани на споделените ни ценности, отличното взаимодействие в рамките на Европейския съюз и НАТО и общите ни стремежи за изграждането на единна, силна и солидарна Европа", подчертава българският президент.

Румен Радев изразява увереност, че в период на глобални предизвикателства България и Франция ще продължат да работят заедно за защита на универсалните човешки права и за осигуряване на сигурно и перспективно бъдеще за гражданите на двете държави.

Премиерът Кирил Петков също поздрави френския президент Еманюел Макрон по повод преизбирането му за президент на Франция.

"Поздравления за преизбирането Ви за президент на Франция, Еманюел Макрон! Очаквам да продължа да работя с Вас в една по-обединена и по-силна Европа", написа Петков в Туитър, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна