Варна 12°
fallback
Политика
09:30 | 2 юни 2022
Обновен: 01:58 | 2 май 2024

Пенсионираните полицаи вън от МВР. На другите – 20% скок на заплатите

Освен това е започнало снабдяване на различните служби с компютри

По материала работи: Ставри Таргов

"Поне 20% ще е увеличението на заплатите в МВР", каза пред депутатите от ресорната комисия вътрешният министър Бойко Рашков. Освен това е започнало снабдяване на различните служби с компютри. Подменени са на всички разследващи полицаи. Има и пилотен проект за оборудване с лаптопи на районните инспектори. Ще се купуват и нови коли на лизинг.

Ново гранично полицейско управление ще има в Резово, съобщи още министър Рашков. Сега в тази част на границата с Турция има само в Малко Търново и то контролира 140 километра.

"Страната няма проблеми с мигрантите. Има единични случаи. 25% са запълнени домовете на дирекция "Миграция", каза вътрешният министър.

"Условията, в които работят полицаите не са добри, но това зависи от ръководствата на съответните дирекции", посочи Рашков и каза, че пари за ремонти има, но директорите трябва да проявят повече инициативност, а не да чакат министъра да свърши всичко.

От 2009 г. досега щатът на МВР постоянно намалява. тогава е бил 63742, а днес е 49798, посочи Бойко Рашков на въпрос дали има масови съкращения.

1500 пенсионери, които все още са работили по закона за МВР са освободени, но оптимизацията на състава ще продължи, пише 24 часа.

Автор на статията:
Ставри Таргов
заплати увеличение МВР
6 коментара
fallback
fallback