IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
16:20 | 29 юни 2022
Обновен: 15:19 | 25 април 2024

Обрат: Гунчева остава в парламента като независим депутат

Костадинов: Искам да се извиня на избирателите на "Възраждане" за това, че сме направили грешна преценка

По материала работи: Ставри Таргов
Обрат: Гунчева остава в парламента като независим депутат

Депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева напуска парламентарната група на партията, но остава в Народното събрание като независима. Това потвърди самата тя за NOVA.

Преди дни Гунчева обяви в личния си профил във Facebook, че напуска както „Възраждане", така и парламента като цяло. Като причини за решението си, тя изброява проблеми с пиара на партията, както и кадровата политика. „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи. Като това многократно го е заявявал в прав текст”, написа тя.

В публикацията си Гунчева добавя, че усеща лично отношение към нея, както и сътрудничество на партията й с ГЕРБ.

На въпрос дали е имала разговор с Костадин Костадинов във връзка с решението й за напускане на НС и „Възраждане” тя отговори: „Имаше многократни разговори с него, с организационния секретар, с групата, на която всички тези проблеми бяха поставени, но така или иначе не намериха решение. Казах, че повече не мога да се примирявам с това, но ми беше обяснено, че без партията аз съм никоя и общо взето всички депутати са взаимозаменяеми. В този случай няма как да остана”.

Костадин Костадинов свърза напускането на Гунчева с вота за премахване на ветото за Северна Македония, като написа във Facebook: „Снощи изненадващо една вече бивша депутатка от „Възраждане” е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това”.

Сред мотивите на Гунчева са и безотчетните пари, които се полагали на депутатите. Те били взети от партийната каса без отчет как се изразходват. По думите й те възлизали на 2/3 от основното възнаграждение на депутатите – около 42 хиляди лева. „Г-жа Гунчева знае много добре за какво отиват парите и това, което казва, наистина не й прави чест”, каза Костадинов.

Гунчева беше единственият отсъстващ от пленарната зала депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета „Петков". Тя обясни липсата си със здравословен проблем.

"Искам да се извиня на избирателите на "Възраждане" за това, че сме направили такава грешна преценка по отношение на този наш вече бивш народен представител". Така лидерът на партията реагира на новината, че депутатът Елена Гунчева напуска парламентарната група, но остава в Народното събрание като независима.

Коментари

Новини Варна