IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:00 | 27 юли 2022
Обновен: 07:45 | 26 март 2024

БСП се провали в опита да състави правителство

Законодателна програма за периода юли - декември 2022 отпадна от дневния ред на НС

По материала работи: Ставри Таргов
БСП се провали в опита да състави правителство

БСП ще върне мандата утре неизпълнен. Това съобщи председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Отговорността е на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", каза той.

"Това, което се случи днес, показа на българското общество кой от коя страна на тази разделителна линия – на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията, и на тези, които искат да защитават корупцията.

Това заяви на брифинг в Народното събрание Георги Свиленски, след като депутатите, сред тях парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ, гласуваха да отпадне от дневния ред на седмичната програма на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна програма за периода юли - декември 2022 година, внесен от ПГ на БСП.

"В тази ситуация и според решението на Националния съвет на БСП ние утре ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен", каза Свиленски.

На въпрос за кога ще бъдат насрочени парламентарни избори Свиленски препрати за отговор към президента и президентската институция, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна