IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
09:00 | 30 януари 2023
Обновен: 22:24 | 16 април 2024

К&А в търсенето на...20 000 свестни българи за местните избори

Това е във връзка с предстоящото обединение между "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

По материала работи: Ставри Таргов
К&А в търсенето на...20 000 свестни българи за местните избори

Голямата битка са местните избори, там имаме нужда от 20 000 общински съветници, свестни хора, които ни трябват. Това заяви в ефира на Нова тв бившият премиер Кирил Петков във връзка с предстоящото обединение между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Търсим свестни хора, които да поемат битката за местната власт, там се вижда разликата в стандарта на хората. Ако обединим местните избори и националните в едно движение и обединяване на всички, които имат кауза, вярвам, че ще сме първа политическа сила.

И ще имаме такъв сбор, който няма да е просто нашия резултат, плюс на ДБ, а ще има огромно по-голямо мнозинство", прогнозира Петков. Освен, че ще са първа политическа сила, те ще определят и правилата за бъдещото правителство.

"Обикаляйки из страната видяхме, че има много активни групи по 20-30 хиляди човека с ясна кауза. Някои се борят за градска среда, природа, за стария бряст в Сливен... Тези хора осъзнават, че индивидуалните битки не могат да стигнат до добрия резултат. Трябва да се обединим задно", настоя той.

Изявлението му дойде ден след като ДБС, една от трите партии в "Демократична България" официално обяви, че е готов на съвместно явяване на изборите с коалиция "Продължаваме промяната". Вчера и Христо Иванов потвърди, че е нужно обединение.

Петков посочи, че вчера е седял на един ред с хора от ДСБ, "Да, България" и зелените. "Знаете ли силата, която се усеща, когато усещаш обединение около кауза, не безпринципно, не за да има някакъв тип стабилност, а защото имаме общи приоритети, общи ценности, обща кауза? Нашата задача в следващите 3 месеца е да върнем надеждата, една обща визия как България да изглежда напред, и тя не е само партийна", заяви Петков.

"Това е повече от партийния сбор, ето вече 6 партии сме заедно, но аз виждам дълга редичка от граждански организации, които могат да се присъединят към нас за следващите избори", продължи съпредседателят на ПП. Като възможни партньори той посочи "Правосъдие за всеки", "Спаси София", или хора от Стара Загора и Пловдив.

Проблем според него е задкулисието, корупцията и липсата на правосъдие. Докато тези базови проблеми не бъдат изчистени, различията били дребнотемие.

Петков се надява поръчката на F-16 да бъде изпълнена навреме и повтори, че би било добре докато дойдат да вземем на старо или назаем F-16, за да може пилоти и експерти да свикнат с машините докато дойдат новите.

Той е и горд за твърденията, че българско оръжие е спасило Украйна. "Имаме позиция, която е разпозната от нашите европейски партньори, от Украйна и външният им министър, че сме били осезаема помощ във важен за тях момент.

В България сме свикнали да преклоним глава, да се скрием, в случая сме имали важна позитивна роля", заяви Петков. По време на управлението му съчетали всички критерии как това да се случи по "правилния начин" - "от една страна продажбата е била към държави от НАТО - към Щатите, Англия, Полша, Румъния, нямахме директен внос към Украйна, не поехме този директен риск".

Ние продавахме на страни от НАТО, Сопот и Казанлък работеха на пълна пара, добави той, цитиран от 24 часа.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Абсурд! Не могат да намерят толкова!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна