IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:20 | 2 февруари 2023
Обновен: 10:25 | 23 март 2024

Козметики в кабинета: Кои служебни министри остават, кои си отиват?

Ще стане ясно до броени часове

По материала работи: Ставри Таргов
Козметики в кабинета: Кои служебни министри остават, кои си отиват?

Кои ще са новите служебни министри? Въпросът отне съня на политическите централи. До назначаването на петия кабинет на президента остават броени часове.

Очаква се Румен Радев да представи новия екип в петък, ден след последното заседание на 48-ото Народно събрание.

Две са сигурните имена в новия служебен кабинет. Премиер остава Гълъб Донев. България ще бъде представена на 4 февруари в Скопие, когато са честванията за Гоце Делчев, от вицепремиера и МВР шеф Иван Демерджиев. Това е категоричен знак, че той също запазва поста си.

Засега от "Дондуков" 2 се чува само, че промените в министерския екип ще са козметични. Във вторник почти всички министри бяха на индивидуални срещи с президента Румен Радев, но след тях никой не си позволи да каже остава или не в новото служебно правителство.

Единственият министър, за когото повече от месец се говори, че няма да запази поста си, е проф. Велислав Минеков. Голямата изненада в правителството се очаква да бъда доц. Пламен Славов. Досегашният зам.-министър на културата се спомената като титуляр на поста.

Министрите Явор Гечев, Росица Карамфилова и Николай Милков коментираха перспективите за участие и в следващия служебен кабинет.

"Ще видите, аз самият все още нямам информация. Имам и друга работа, в интерес на истината, имам и незавършена. Плюс това, то не е въпрос на желание само, въпрос и на възможности и на този, който в крайна сметка ще бъде поканен от президента. И ако президентът счете, че можем да работим още, сигурно всеки от колегите ще се отзове", каза Гечев пред БНР.

"В момента все още работя по приоритетите, които бяхме начертали в настоящия служебен кабинет. Оценката на нашата работа? Не зависи от мен.

Аз съм начертала приоритети, да ви кажа, за много дълъг период от време, в личен аспект основно. Аз 17-18 години се развивам в сферата на околната среда и водите, така че няма как да нямам приоритети и в тази сфера", отбеляза Карамфилова.

Външният министър Николай Милков посочи: "Вчера имах среща с президента, обясних му какво планира Министерството на външните работи, но нямаме указ, нямаме решение, което да е формално комуникирано". На въпрос би ли останал в кабинета Милков отговори: "Ако президентът прецени така, най-вероятно бих бил готов", пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна