IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
15:00 | 3 юни 2023
Обновен: 11:04 | 28 март 2024

До месец идва първият медицински хеликоптер

Страната ни ще ползва вертолети на лизинг, докато не се сдобие със свои собствени

По материала работи: Ставри Таргов
До месец идва първият медицински хеликоптер

Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, обяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той уточни, че процедурата по наемане на хеликоптери на лизинг вече е приключила и е спечелена от италианската фирма, която е предложила по-добра цена.

 "Със сигурност в края на този месец или в началото на следващия, ще имаме два хеликоптера, които ще стартират и ще започне въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на колегата, който ще дойде след мен, да завърши това - много малко остана - площадките да бъдат завършени. Много малко остава и реално нашето население ще има спешна помощ по въздуха", заяви Меджидиев.

Страната ни ще ползва хеликоптери на лизинг, докато не се сдобие със свои собствени. Очаква се първият закупен хеликоптер да бъде доставен у нас през декември, а догодина да получим още два.

 

Коментари

Новини Варна