IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
15:20 | 19 юни 2023
Обновен: 01:10 | 29 април 2024

Иван Гешев дава заявка за политическа кариера

Той обещава на гражданите "да продължи битката за истина и справедливост"

По материала работи: Ставри Таргов
Иван Гешев дава заявка за политическа кариера

С обръщение към народа в Ютюб бившият главен прокурор Иван Гешев дава заявка за политическа кариера. Като обявява, че е подал оставка като прокурор, той обещава на гражданите "да продължи битката за истина и справедливост".

"Аз направих своя избор - да не мълча и да не прекланям глава пред несправедливостта.

Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства.
Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество" казва Гешев в обръщението си и обещава "няма да ви предам и няма да ви излъжа", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна