IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
15:40 | 2 септември 2023
Обновен: 10:29 | 27 април 2024

Борисов: Спекулация е, че Алексей Петров е създал сегашното правителство

Той само осигури логистиката, за да разговаряме с Асен Василев и Кирил Петков

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Спекулация е, че Алексей Петров е създал сегашното правителство

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта при посещение в Бургас, че е спекулация тезата, че Алексей Петров е създал сегашното првителство.

Според Борисов покойният Петров е осигурил логистиката, за да може да разговарят тримата : Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов.

На срещата не е присъствал бащата на Кирил Петков, добави бившият премиер:

"Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим, сиреч спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация.

Алексей Петров и бащата на Кирил Петков не са присъствали. Срещите са били: аз, Кирил и Асен. Даже сутринта и на Денков му казах: "Ние трябва да излезем пред обществото и да кажем: да, тази грозна дума сглобка, която ми звучи като свалка малко и е неточна, имаше смисъл по законодателните решения, има смисъл и по Конституция".

"Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики - да критикува. С първата тя не се справя, а с втората - не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах - надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката.

След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна", каза още Борисов.

Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията.

Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС, добави Борисов.

Сегашният зам.-министър на икономиката е син на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговорът, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков - той го доведе в централата.

Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, - спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи.

На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство.

Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим", каза още Борисов.

Той коментира и случая с детето на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин:

"Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста".

В петък, при началото на есенната сесия на Народното събрание Борисов обяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

"Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка.

"Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме", обясни той и заключи: "От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос".

Бойко Борисов посети в Бургас болница, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Семир Абумелих, съобщи БНР.

Коментари

11g 23g 89g nlo ( преди 7 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна