IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
10:40 | 28 март 2024
Обновен: 10:20 | 26 април 2024

Президентът Радев връчва третия проучвателен мандат на ИТН

Очаква се от партията да върнат веднага папката празна

По материала работи: Ставри Таргов
Президентът Радев връчва третия проучвателен мандат на ИТН

Президентът ще връчи на парламентарната група на „Има такъв народ“ третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Румен Радев ще даде папката от 11 часа на „Дондуков“ 2.

След връчването на мандата „Има такъв народ“ имат 7 дни, в които да съставят правителство и да посочат кандидат за министър-председател или да върнат папката празна.

От ИТН, както и другите потенциални получатели на последната папка - ДПС, БСП и „Възраждане“, вече заявиха, че няма да опитват да правят кабинет. Това означава, че страната отива на нови предсрочни парламентарни избори и ще има служебно правителство.

Вчера „Продължаваме промяната-Демократична България“ върнаха празен мандат на президента Румен Радев, тъй като по думите им няма подкрепа нито за управленската програма, нито за реформите.

До връщането на празна папка от страна на ПП-ДБ се стигна, след като във вторник първият мандат за съставяне на правителство завърши с неуспех. Мария Габриел се отказа да стане премиер за вторите 9 месеца от ротацията.

От ПП-ДБ обявиха първоначално, че ще се опитат да съставят кабинет с втория мандат и предложиха на ГЕРБ да излъчи премиер. От партията на Бойко Борисов обаче отказаха да участват, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна