IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
17:34 | 25 юни 2015
Обновен: 18:10 | 19 април 2024

Плевнелиев: БА повишава все повече оперативната си съвместимост с НАТО

Той наблюдава заключителния етап на тактическото учение „Кабиле - 2015”

По материала работи: Ставри Таргов
Плевнелиев: БА повишава все повече оперативната си съвместимост с НАТО

Българската армия повишава все повече нивото на оперативната съвместимост със съюзническите сили от НАТО. Това каза президентът Росен Плевнелиев на полигона Ново село. Той наблюдава заключителния етап на тактическото учение „Кабиле - 2015” за сертифицирането на 6-та батальонна бойна група от състава на Сухопътните ни войски.
В учението участваха 810 военнослужещи от сухопътните войски на българската армия и 50 военнослужещи от сухопътните войски на САЩ в Европа. Президентът Плевнелиев даде висока оценка на изпълнението на задачите на учението.
Българската армия се модернизира и българската армия става все по-съвместима със съюзническите сили в рамките на семейството на НАТО, който е отбранителен съюз на демократични държави, в които всичко става публично, пред очите ви. Всичкото това, което се случва, не е извънредно, а то е част от национален план, който цели само едно - модернизацията и съвместимостта на българската армия. Ние не можем да не инвестираме в техника, да не инвестираме в съвместимост и да чакаме, когато стане тежко и трудно или когато има криза някой друг да ни спасява.
Наличието на американски танкове в страната е част от плана за съвместна подготовка на военнослужещите, заяви началникът на отбраната, вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БНР.

Черно море
 

Коментари

Новини Варна