IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:23 | 13 септември 2015
Обновен: 18:20 | 19 април 2024

ГЕРБ поиска над 100 кмета и 1700 общински съветници

Откакто ГЕРБ е фактор, България има перспектива, казва Цветанов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Цветан Цветанов

 


Десетата поредна победа на ГЕРБ не е самоцел, а проектиране на оценката за реално свършената работа на всички кметове, общински съветници, министри и структури, обяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на партията, което се провежда в столичната зала "Арена Армеец", предаде dnes.bg.
"В момента, в който ГЕРБ стана важен, решаващ фактор за развитието на страната, България не е в изолация, а има перспектива. Тя е само една – европейската перспектива и силна и обединена Европа”, заяви Цветанов, цитиран от "Фокус". По думите му в ГЕРБ е имало и трудни моменти, но в точно в това се крие силата на една партия.
Бившият вътрешен министър посочи, че целта за предстоящите местни избори е ГЕРБ да има над 100 кмета, от които поне в 16-18 областни града, както и над 1600 общински съветници. "ГЕРБ съществува 9 години и побеждава 9 поредни избора, защото всеки изисква повече за родината и страната ни. Спечелихме и младежите, и по-възрастните, и предприемачите, и жените", посочи Цветанов.
"Познавам работата на много от колегите в страната и знам, че работихме здраво. Направихме го с доверието на ЕК и огромната подкрепа на нашето правителство. Благодаря на Бойко Борисов, на министрите ни и народните ни представители. Благодаря на общинските съветници от ГЕРБ, които стоят зад големите ни проекти", обяви от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя отчете, че с общи усилия има успешна промяна в София. "Заставаме пред хората с 21 км нови метролинии, нови обновени улици и булеварди, 80 нови сгради на детски градини и училища, нови автобуси и тролейбуси", посочи тя.
Към кандидатите за кметове се обърна и Ханс Петер Улф, депутат от германския Бундестаг. "Вие сте тези, които трябва да оправдаят доверието на 25 октомври”, посочи той. По думите му, изборите за местна власт са изключително важни, тъй като става въпрос за това, което вълнува обикновените хора – улиците, училищата, болниците.
Лидерът на ЕНП Жозеф Дол не присъства на събирането, но се присъедини към представянето чрез видео послание и пожела успех на предстоящите местни избори. "Бойко, щастлив съм, че благодарение на теб и екипа ти, България успя да си възвърне доверието на Брюксел. Пожелавам една победа за България”, заяви Дол.
Ето и всички кандидат-кметовете на ГЕРБ за областните градове:
Благоевград – Атанас Камбитов
Бургас – Димитър Николов
Варна – Иван Портних
Велико Търново – Даниел Панов
Видин – Огнян Ценков
Враца – Калин Каменов
Габрово – Таня Христова
Добрич – Детелина Николова
Кърджали - Илия Илиев
Кюстендил – Петър Паунов
Ловеч – Корнелия Маринова
Монтана – Дилян Димитров
Пазарджик – Найден Шопов
Перник – Галя Ценовска
Плевен – проф. д-р Димитър Стойков
Пловдив – Иван Тотев
Разград – Валентин Василев
Русе – Пламен Стоилов
Силистра – Юлиян Найденов
Сливен – Стефан Радев
Смолян – Николай Мелемов
София – Йорданка Фандъкова
Стара Загора – Живко Тодоров
Търговище – д-р Дарин Димитров
Хасково – Добри Беливанов
Шумен – Любомир Христов
Ямбол – Георги Славов

Близо 15 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ изпълниха столичната зала "Арена Армеец" за официалното представяне на кандидатите на партията за кметове на общини в цялата страна. Официалната част бе предшествана от музикална и танцова програма, като няколко песни изпяха Веселин Маринов, Любо Киров и Орлин Павлов, както и тримата тенори. Гостите в залата бяха зарадвани и с изпълнения на ансамбъл "Българе".

Коментари

Новини Варна