IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:19 | 9 октомври 2014
Обновен: 05:04 | 24 април 2024

ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

По материала работи: Ставри Таргов
ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

Водачът на листата на "БСП лява България" в Кюстендил Мая Манолова призова лидера на ДПС Лютви Местан да оттегли водача на листата им за областта Александър Методиев - Бат Сали, който влиза в 43-то Народно събрание като депутат. Тя предлага на негово място да влезе вторият от листата на движението.

Днес в града се проведе протест на жителите заради казуса, а Общинският съвет в града излезе със специална декларация, в която заяви, че ако това се случи, се подменя изборният вот на кюстендилци. Кметът Петър Паунов пък заяви, че ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се иска обжалване на изборните резултати от Турция. Манолова е категорична, че хората в Кюстендил са настръхнали от избора на Методиев.

"За да не бъде провокиран етническият мир и да не се създава допълнително обществено напрежение, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, призова Манолова.

По думите й по време на цялата предизборна кампания тя и кандидатите от БСП са предупреждавали, че ако хората не излязат масово да гласуват, е възможно в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да влезе представител на ромите от Самоков. 700 етнически българи в областта са гласували за листата на ДПС с водач Александър Методиев.

Кандидатът на ДПС не е избран от собствения си регион и според една голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в региона, категорична е Манолова.

Тя признава, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, но според нея ръководството на ДПС трябва да направи промяната в листата заради напрежението в областта.

Манолова е убедена, че "сред гражданите на Кютендилска област се надига бунт".

"Затова призовавам ръководството на ДПС да постъпи отговорно и да убеди Александър Методиев да се откаже от депутатското място и да влезе втората от листата на ДПС”, допълва тя, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна