IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
11:34 | 16 октомври 2014
Обновен: 05:05 | 24 април 2024

ЦИК наказа Местан за предизборна агитация на турски

ЦИК наказа Местан за предизборна агитация на турски

По материала работи: Златина Добрева
ЦИК наказа Местан за предизборна агитация на турски

Централна избирателна комисия реши да накаже лидера на ДПС Лютви Местан и Хюсеин Хафъзов от движението за предизборна агитация на турски език.
Комисията е съставила актове за административни нарушения, които са изпратени на областните управители на област Велико Търново, Пловдив и Кърджали, на териториите, на които са извършени нарушенията, и губернаторите трябва да наложат съответните глоби.
Решението на ЦИК е взето по постъпили сигнали от граждани за предизборна агитация на турски език от представители на ДПС в изборите за народни представители на 5 октомври, пише dariknews.
ЦИК установява извършено нарушение на 16 септември в село Върбовка, община Павликени от Лютви Местан. Има извършено нарушение от него на 23 септември в село Долни Воден, област Пловдив, както и на 29 септември в село Подкова, област Кърджали. В Подкова нарушение на изборния закон е извършил и Хюсеин Хафъзов.

Коментари

Новини Варна