IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:25 | 15 декември 2015
Обновен: 07:15 | 11 май 2024

Подкрепата на РБ за кабинета – за 6 месеца

Коалицията скърцала, но по-добре било в пилотската кабина

По материала работи: Деян Михайлов
Подкрепата на РБ за кабинета – за 6 месеца

Подкрепата на Реформаторския блок за кабинета е под условие и за най-много шест месеца. Това стана ясно от думите на съпредседателя на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски. РБ настояват и за нова коалиционно споразумение с ГЕРБ.
"Всички знаем, че в известна степен е пропукано доверието между ГЕРБ и РБ.Освен това сме формулирали приоритети, по които смятаме, че в рамките на три и шест месеца трябва бързо да се реагира и бързо да се осъществят нужните реформи", каза Зеленогорски.

Той обясни, че РБ настоява за промени в законодателството в сферата на корупцията, здравеопазването, обраование, съдебна рефрма, електронно правителство и други.  

"Смятаме, че и голямата коалиция скърца, не функционира гладко и затова искаме да актуаизираме това коалиционно споразумение", каза още зам.-шефът на ДБГ.  

Зеленогорски обясни, че Блокът ще остане в управлението докато има гаранция за реформи. 

"В известна степен това е подкрепа под условие за следващите шест месеца", каза още той.  

Съпредседателят на депутатите от РБ обясни, че е против предсрочни парламентарни избори сега, защото няма гаранция, че след тях десните ще влязат в парламента.   

"Аз съм гледал този филм няколко пъти и му знам края. Краят е, че нито една част от фрагментираната десница няма да е в НС и ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство", каза Зеленогорски.  

Той беше категоричен, че нито обществото, нито избирателите на РБ искат това.

"В момента ние сме в пилотската кабина, има проблеми. И вместо да помогнем да приземим самолета, не ми се иска да сядаме при пасажерите", каза още Зеленогорски.  

Той обясни, че Радан Кънев остава съпредседател на групата на РБ до март, когато се очаква конгресът на ДСБ, който трябва да одобри решението за излизането на тъмносините от властта.  

Зеленогорски обясни и че има уверение от ДСБ, че те ще дават гласове по важните за блока теми в парламента, но по някои ще гласуват различно.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна