IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
18:37 | 15 май 2016
Обновен: 20:12 | 6 март 2024

Борисов: Не виждам причина за предсрочни избори

Премиерът похвали работата на кабинета за успешната борба с контрабандата и корупцията

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Не виждам причина за предсрочни избори

Премиерът Бойко Борисов похвали работата на кабинета за успешната борба с контрабандата и корупцията, което е довело и до голяма събираемост в бюджета. Борисов каза, че не вижда причина за предсрочни избори. Относно възможността Патриотичният фронт да излезе от управлението заради предстоящото гласуване на ветото на президента върху Изборния кодекс, премиерът посочи:
"Значи, не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни."
По повод заявената от лидера на ДСБ Радан Кънев подкрепа за кандидатура на Росен Плевнелиев за втори мандат като президент, Борисов коментира:
"Той така го направи действително, че човек да се чуди каква цел преследва. Ако е искрен и това му е действително предложение, първо трябва да се събере неговата партия, доколкото знам Реформаторски блок. Вземат решения, да излязат и да кажат, до този момент имат, чул съм от партньорите си, кандидат Радан Кънев за президент, кандидат Зеленогорски за президент, сега кандидат Плевнелиев за президент, те самите не знаят какво предлагат. След това да се обади на опозиционните си партньори, БСП, ДПС, "Атака" дали ще издигнат заедно кандидат за президент. Ако тях ги приема за непартньори, а ГЕРБ за партньор, това означава, че не е в опозиция.
Премиерът Бойко Борисов откри ремонтирания стоманен мост в Симеоновград, който свързва двете части на града. Средствата за ремонта в размер на 2 милиона и 400 хиляди лв. са отпуснати от държавния бюджет. В Любимец бяха открити електрифицираните железопътни отсечки Димитровград - Симеоновград и Любимец - гръцката граница и ремонтираната железопътна гара в града.

БНР

Коментари

Новини Варна