IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
15:13 | 17 май 2016
Обновен: 19:37 | 19 април 2024

Меглена Кунева: Иска ми се нашето председателство да бъде поравно европейско и българско

България трябва да поеме председателството през 2018 година

По материала работи: Слав Велев
Меглена Кунева: Иска ми се нашето председателство да бъде поравно европейско и българско

Българското председателство на Съвета на ЕС да бъде поравно европейско и българско, иска вицепремиерът Меглена Кунева. Тя е ръководител на подготовката за шефството ни и днес участва в публична дискусия за визията и посланията на ротационните председателства на Съвета на ЕС.
 

България трябва да поеме председателството през 2018 година.
 

Кунева обясни, че според нея ще е крачка напред, ако започнем да казваме по-отрано кои сме – през културни събития в Европейския парламент.
 

"Хубаво е да използваме възможността да ни опознаят с това, което сме, и да не се опитваме в един клип, в едно лого да си кажем всичко", каза още вицепремиерът.
 

Тя даде за пример Гърция, в която е имало много обсъждане преди страната да поеме председателството на Съвета на ЕС през 2014 г. "Нашите гръцки колеги винаги са до нас, когато става въпрос за всички наши европейски въпроси, политики", каза Кунева.
 

Ръководителят на гръцкото председателство Джордж Петролакис успокои българският екип, че ще се справи. "За много от вас това председателство ще ви изглежда като връх Еверест, но ще успеете, виждам екип, който се е събрал тук две години преди него", каза той.
 

Петролакис направи различни препоръки, сред които да се дефинира аудиторията, да се обмисли какво ще се комуникира, за какво е председателството, каква е историята зад него, да се прецени дали посланието стига до адресатите.
 

"Всичко, което вършите по комуникацията, трябва да е готово минимум месец преди началото", каза още гъркът.
БТА
 

Коментари

Новини Варна