IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
11:52 | 20 май 2016
Обновен: 05:10 | 9 април 2024

Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България

"За“ доклада гласуваха 84 народни представители, „против“ – 28, „въздържали се“ няма

По материала работи: Слав Велев
Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България

Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България, съобщава „Фокус“, цитирана от "Труд".

 

„За“ доклада гласуваха 84 народни представители, „против“ – 28, „въздържали се“ нямаше. Според доклада през 2015 г. отбранителната политика се е основавала на приемственост и устойчивост в следваните национални приоритети в рамките на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

 

В доклада се посочва, че в центъра на вниманието е останало всестранното осигуряване на българските контингенти зад граница, провеждането на ротациите и своевременното решаване на възникнали въпроси на мисиите. През 2015 г. формирования и отделни военнослужещи са участвали в 14 мисии и операции зад граница. Общо 98 формирования са поддържали постоянна готовност и са провеждали операции по оказване на помощ на населението при бедствия.

 

Народният представител Атанас Зафиров обяви, че ПГ на „БСП лява България“ няма да подкрепи доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили, защото поставя редица проблеми в сектора и почти никакви отговори. По думите му от него става ясна политиката на "нищонеправене за сметка на гръмки обещания."

 

Депутатът от ПГ на ГЕРБ Пламен Манушев заяви, че не може, разглеждайки доклада за състоянието на отбраната, да се хвърли отговорността за всичко върху това управление и върху този министър. Валентин Радев от ГЕРБ допълни, че докладът за състоянието на отбраната и въоръжените сили е обективен, има приемственост и фактологичност.

 

Коментари

Новини Варна