IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
17:49 | 22 май 2016
Обновен: 04:26 | 24 февруари 2024

И Карадайъ призова за избори

Според Карадайъ централната власт е в криза и "чрез езика на омразата се опитва да прикрива своята некомпетентност и своята немощ"

По материала работи: manager
И Карадайъ призова за избори

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за предсрочни избори на състоялия се днес възпоменателен митинг-събор за възродителния процес в местността "Аязмото" край дуловското село Руйно.

 

Според Карадайъ централната власт е в криза и "чрез езика на омразата се опитва да прикрива своята некомпетентност и своята немощ". Карадайъ смята, че управляващите са заложници на една коалиция, която не се приема добре от Съвета на Европа. Карадайъ заяви, че в държавата не може да се говори за стабилност без ДПС и не може да има стабилност, когато дори от трибуната на Народното събрание се лее езикът на омразата.

 

Митингът-събор бе посветен на двайсет и седмата годишнина от майските събития по време на т. нар. възродителен процес в Дуловския район. Тогава на демонстрация излизат над 3000 души. При опит да влязат в Дулово около 200 жители на селата Черник, Вокил, Овен, Окорш и Паисиево са спрени от кордон милиционери и се стига до ръкопашен бой. Със сила са разпръснати и демонстранти в селата Босна, Правда, Искра, Бащино, Дичево, Суходол.

 

Припомняйки за тези и за други събития по времето на "възродителния" процес, Карадайъ изрази признателност за оказаното гостоприемство на прокудението от България хора от страна на "Република Турция, изградена от Кемал Ататюрк", която ги приютява. 

 

"Турция беше изградена на база на ценности, които са ценности и на ДПС, защото Турция беше изградена с ценностите на демокрацията, а темелите на демокрацията са правата и свободите, и от тази гледна точка ние сме признателни на Турция на Кемал Ататюрк", отбеляза Мустафа Карадайъ.

 

На митинга дойдоха ръководители на ДПС, народни представители и евродепутати, жители на Дуловския край. В словата си някои от тях използваха и изрази на турски език.

 

Местността "Аязмото" край с. Руйно се свързва с култа към Демир Баба

 

dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна